matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nata:
Wyznacz wzór funkcji liniowej, której wykresem jest prosta równoległa do prostej o podanym wzorze y= −3x+4 i przechodząca przez punkt P=(1,8).
21 kwi 19:31
===:
y−8=−3(x−1) ⇒ y=−3x+11
21 kwi 19:38
===:
21 kwi 19:40