planimetria
lukasz: Przyprostokątne trójkąta prostokątnego mają długość 5cm i 12cm. Oblicz długość promienia okręgu
wpisanego w ten trójkąt.
21 kwi 19:17
zef: Wzory znasz ?
21 kwi 19:18
lukasz: Gdybym znal to bym zrobil nieprawdaż? Prosze o rozwiazanie zadania
21 kwi 19:19
Paweł: 52+122=169
√169= 13
21 kwi 19:22
lukasz: Odp 2cm ma wyjsc
21 kwi 19:24
zef: | | a+b−c | |
r= |
| Tak trudno podstawić ? |
| | 2 | |
21 kwi 19:25
Paweł: P=5*12/2=30
21 kwi 19:25
5-latek :

Przeciez masz w karcie wzorow wzor na promien okrego wpisanego w trojkat prostokątny
(sprawdz
21 kwi 19:26
lukasz: @zef tak trudno rozwiazac?
21 kwi 19:27
5-latek : lukasz Ty nie swiruj pawiana tylko jeśli piszesz (a nawet czy nie piszesz matury to w Twoim
interesie jest zajrzeć do wzorow
21 kwi 19:50
lel: Tak
22 kwi 07:50