matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
justa:
Jeżeli do wykresu funkcji wykładniczej f należy punkt P = (−1,3), to funkcja ta okreslona jest wzorem: A. f (x)= 3
x
B. f (x)= 9
x
1
C. f( x)= (
)
x
3
1
D. f(x)= (
)
x
9
3 sty 15:24
nuda:
A) f(−1)=
1
3
≠3 B) f(−1)=
1
9
≠3 C) f(−1)=3 odp.:C
5 sty 14:44