rowniania , nierownosci, funkcje, ciagi
Dianaqqqq: Zd. 1. Prosta l ma równanie y= −1/4 x +7. Wskaż równanie prostej prostopadłej do prostej l.
zd. 2. Proste o równaniach y= 2x+3 oraz y= −1/3x+3. Jakie są? np. czy prostopadłe?
zd. 3. rozwiąż nierówność X(do 2) − 14x+24>0
zd. 4. rozwiąż równanie x(do 3) − 3x(do 2) − 2x − 6 =0
zd. 5. Ciąg (9,x,!9) jest arytmetyczny, a ciąg (x,42,y,z) jest geometryczny . Oblicz x,y,z oraz
z.
21 kwi 14:29
Jerzy:
I gdzie masz problem ?
21 kwi 14:37
Janek191:
z.1
Prosta prostopadła ma równanie
| | 1 | |
y = 4 x + b , bo − |
| *4 = −1 |
| | 4 | |
21 kwi 16:00