1 | ||
sinx−cosx= | ||
√2 |
π | √2 | |||
sinx−sin( | −x)= | |||
2 | 2 |
x−π2+x | x+π2−x | √2 | ||||
2sinx | cos | = | ||||
2 | 2 | 2 |
2x−π | π | √2 | ||||
2sin | cos | = | ||||
2 | 4 | 2 |
2x−π | √2 | √2 | ||||
2sin | cos | = | ||||
2 | 2 | 2 |
2x−π | 1 | |||
sin | = | |||
2 | 2 |
2x−π | π | 2x−π | 5π | ||||
= | +2kπ | = | +2kπ | ||||
2 | 6 | 2 | 6 |
2 | 4 | |||
x= | +2kπ x= | +2kπ | ||
3 | 3 |
π | ||
sinx=cos(x+ | ||
4 |
π | ||
sinx−cos(x+ | =0 | |
4 |
π | π | |||
sinx−sin( | −(x+ | )=0 | ||
2 | 4 |
π | ||
sinx−sin( | −x)=0 | |
2 |
| π | ||||||||||||
2sinx( | )cos | =0 | |||||||||||
2 | 4 |
| √2 | ||||||||||||
2sinx( | ) | =0 | |||||||||||
2 | 2 |
| ||||||||||
)=kπ | ||||||||||
2 |
π | √2 | |||
sinx−sin( | −x)= | ⇔ | ||
2 | 2 |
x+π2−x | x−π2+x | √2 | ||||
2 *cos | *sin | = | ⇔ | |||
2 | 2 | 2 |
π | π | √2 | ||||
2cos | *sin (x− | )= | ||||
4 | 4 | 2 |
√2 | π | √2 | ||||
2* | *sin (x− | )= | ⇔ | |||
2 | 4 | 2 |
π | 1 | |||
sin (x− | )= | ⇔ | ||
4 | 2 |
π | π | π | 5π | |||||
x− | = | +2kπ lub x− | = | +2kπ | ||||
4 | 6 | 4 | 6 |
π | π | π | 5π | |||||
x= | + | +2kπ lub x= | + | +2kπ | ||||
4 | 6 | 4 | 6 |
5π | 13π | |||
x= | +2kπ lub x= | +2kπ | ||
12 | 12 |
π | ||
2) sinx=cos(x+ | ) | |
4 |
π | ||
sinx=sin(π2−x− | ) | |
4 |
π | ||
sinx=sin( | −x)⇔ | |
4 |
π | π | |||
x= | −x+2kπ lub x=π−( | −x)+2kπ | ||
4 | 4 |
π | 3π | |||
2x= | +2kπ /:2 lub x= | +x+2kπ tu mamy sprzeczność | ||
4 | 4 |
π | ||
x= | +kπ | |
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |