matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
funkcje:
Wyznacz zbior wartosci funkcji. f: R→R; f(x)=e
x
. lim e
x
=0 n→−
∞
lim e
x
=
∞
n→
∞
Zbiorem wartosci bedzie (0, +
∞
). Tak? Czy nalezy jeszcze cos obliczyc, zeby to sprawdzic?
21 kwi 11:54
Jerzy:
Wystarczy
21 kwi 11:59