matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
szarlotka:
muszę narysowac wykres funkcji f(m) =
3m+2
m+2
mam pytanie czy tak można zrobić: f(m) =
2m+2+m
2m+2
=
2m
m+2
+ 1 podniosłam wykres o 1, przesunełam w lewo o 2, zaczelam rysowac i sie zorientowalam ze mi sie m skracają
21 kwi 09:38
Jerzy:
−4
f(x) =
+ 3
m+2
21 kwi 09:47
szarlotka:
ah no tak
dzieki!
21 kwi 10:00