Kasia6_6: Oblicz pochodną:
A) y= 1/x + 4x
2
B) y= e
x/x-1
Jeżeli możecie to proszę pomóżcie
2 lis 23:09
Mycha: a) (1/x+4x2)'=(1/x)'+(4x2)'=-1/x2+8x
b)ex/(x-1)=[(ex)'(x-1)-ex(x-1)']/(x-1)2=(ex(x-1)-ex)/(x-1)2=ex(x-2)/(x-1)2
3 lis 07:03
pomoc: jak się dołączę:
pochodna z x=6sin2/3 (t-4)
3 lis 10:04
Mycha: nie pasuje mi tu cos. sinus czego tam jest

bo sam sin nic nie znaczy
3 lis 21:28
marta: (cos8x)'
21 lis 19:47
%3Cpre%3E%3Cb%3Emarta%3A%3C%2Fb%3E%20(cos8x)'%0A%3C%2Fpre%3E
21 lis 19:48
marta: oblicz pochodna: f(x)=tg(5x+π/8)
21 lis 19:49