matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam proszę o sprawdzenie przeliczeń.
robinez:
Witam proszę o sprawdzenie przeliczeń. Przelicz udział objętościowy etanolu na masowy. gęstość etanolu=0,79 g/cm
3
wody=1 g/cm
3
r
A
=58%
0,79*0,58
w
r
A
=
=0,52
0,79*0,58+1*(1−0,58)
20 kwi 23:09
andy:
Tak
21 kwi 11:46