10976sinα*cosα2 | ||
3(sinα+1)2*tgβ |
2r | 2r | 2r | ||||
i sinα= | ⇒ x+y= | to 2r+ | = 28 |:2 | |||
x+y | sinα | sinα |
sinα+1 | 14sinα | |||
zatem r | =14 ⇒ r= | |||
sinα | 1+sinα |
28*14sinα | 392sinα | |||
P= | = | |||
1+sinα | 1+sinα |
r | α | r | 14sinα | |||||||||||||
=sin | ⇒ k= | = | ⇒ | |||||||||||||
k | 2 |
| (1+sinα)*sinα/2 |
14*2sinα/2*cosα/2 | 28*cosα/2 | |||
k= | = | |||
(1+sinα)sinα/2 | 1+sinα |
k | k | 28 cosα/2 | ||||
Z trójkąta BOS : | =tgβ ⇒ H= | = | ||||
H | tgβ | (1+sinα)*tgβ |
1 | 392*28sinα*cosα/2 | |||
V= | Pp*H= | = | ||
3 | 3(1+sinα)2*tgβ |
| |||||||||||
V= | |||||||||||
3(1+sinα)*tgβ |
| |||||||||||
V= | |||||||||||
3(1+sinα)2*tgβ |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |