Latex
Saizou :

Może to nie miejsce na taki post, ale potrafi ktoś wygenerować w latexu w pakiecie TikZ
przedział na osi, w sensie coś takiego
oraz zagęścić podziałkę na osi ?
20 kwi 22:18
Saizou : ktoś pomoże ?
22 kwi 20:14
bezendu:
\begin{tikzpicture}
\draw[−>](0,0)−−(8,0);
\foreach \n in {2,3,4}
{
\draw (\n,−0.1)−−(\n,0.1);
3
\node[anchor=north] at (\n cm,0) {$\n$};
}
\end{tikzpicture}
22 kwi 21:18
Saizou :
a da się to jakoś zrobić w
\begin{tikzpicture}
\begin{axis}
....
\end{acis}
\end{tikzpicture}
?
22 kwi 22:32
bezendu:
Sprawdź, masz możliwość online tworzenia więc wklepujesz kod i masz rezultat swojego dzieła
22 kwi 22:41
Saizou :
siedzę na tym już dobre 10 h i nie potrafię tego zrobić
22 kwi 22:42