matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż rownie
Karol:
Rozwiąż równanie x do potęgi
√
x
= (
√
x
)
x
20 kwi 16:34
q:
x=1
20 kwi 16:40
===:
x>0 x
0,5
=x
0,5x
x=1
20 kwi 16:41
q:
miało być x
√
x
=
√
x
x
20 kwi 16:44
Mariusz:
x=1 , x=4 Trzeba też sprawdzić czy to jedyne rozwiązania
20 kwi 18:26