matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mała:
usunąć niewymierność 800
√
2
/
√
2
+2
2 lis 20:27
nuka:
800 V2 *( V2 -2) 800*2 - 1600 V2 1600(1 - V2) ---------------------- = ------------------- = ------------------ = (V2 +2)(V2-2) 2 - 4 - 2 =800(V2 -1)
2 lis 20:45