strasznie mi zalezy na tym zadaniu
agatka: sprawdz ile pierwiastkow rowniania nalezy do zbioru rozwiazan nierownosci
a) (x+2)≥ma byc jeszcze jedna kreska znak rownosci
b) x kwadrat (x−5)(2x+15)=0
c) (8−5x) (8+5x) (9−7x)=0
19 kwi 21:20
Jerzy:
Treść niejasna
19 kwi 21:24
agatka: trzeba obiczyc i sprawdzic ile pierwiastkow nalezy do zbioru rozwiazan nierownosci
19 kwi 22:26
agatka: juz troche jasniej
19 kwi 22:26
kokardunia: trzeba obiczyc i sprawdzic ile pierwiastkow nalezy do zbioru rozwiazan nierownosci
(x+2)≥ma byc jeszcze jedna kreska znak rownosci b) x kwadrat (x−5)(2x+15)=0 c) (8−5x) (8+5x)
(9−7x)=0
19 kwi 22:28
Jerzy:
Co jest rozwiązaniem nierówności a) ?
19 kwi 22:29
kokardunia: sory mial byc tak (x+2)≥ma byc jeszcze jedna kreska znak rownosci 15
19 kwi 22:35
Jerzy:
No to rozwiąż tą nierówność
19 kwi 22:37
kokardunia: a moze pomogl bys bo mi kiepsko idzie
19 kwi 22:37
kokardunia: ?
19 kwi 22:41
Jerzy:
W której jesteś klasie ? ... a może średnia zaoczna ?
19 kwi 22:45
kokardunia: w 3 klASIE TECHNIKUM
19 kwi 22:46
kokardunia: A CZEMU TAKIE PYTNIE COS NIE TAK
19 kwi 22:51
kokardunia: JAK COS TO SPOKO DAM SE RADE I BEZ TWOJEJ POMOCY CHCIALAM ZOBACZYC W JAKI SPOSOB TY TO ZROBISZ
19 kwi 22:52
kokardunia: W JAKI SPOSOB TY TO ZROBISZ
19 kwi 22:53
Jerzy:
I nie potrafisz rozwiązać: x + 2 ≥ 15 ?
19 kwi 22:53
kokardunia: POTRAFIE CHCIALAM SPRAWDZIC CZY TY ROBISZ TAK SAMO CZY MASZ JAKIS INNY SPOSOB
19 kwi 22:55
kokardunia: SPOKO JUZ ZROBILAM JUZ WIEM ZE JEST DOBRZE
\
19 kwi 22:56