matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Które liczby są wymierne?
Mati2808:
Które liczby są wymierne? W zbiorze:
−2
1
A = { −12,(11); −
√
0.49
;
; 0;
3
√
8
;
√
10
;
√
20
} znajdują się liczby
π
4
wymierne. Ile jest tych liczb? Wypisz je. Z góry dziękuję za odpowiedzi i wyjaśnienie.
19 kwi 20:26
5-latek :
7
np. 0,
3
√
8
=2 , −
√
0,49
= −0,7= −
10
11
−12,(11)= −12
99
ta ostatnia to nie wien co za zapis
19 kwi 20:38