matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
xyz:
jak narysować wykres funkcji f(x)=||x−3|−1| dla x>2 ?
19 kwi 19:45
Metis:
f(x)=||x−3|−1| g(x)=|x| − od tej startujemy... h(x)=g(x−3) j(x)=g(|x|) l(x)=j(x−1)
19 kwi 19:49