matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoże ktos
:D:
rozwiąż równania i nierówności, rozwiązania przedstaw na osi liczbowej. a) (x−2)−3(2x+4)=8
x−3
x−1
b)
=
2
4
c)(1−x)>(x+1)−2(3−2x)
19 kwi 18:10
Janek191:
b) Pomnóż obustronnie przez 4
19 kwi 18:22
:D:
b)
4x−12
4x−4
=
8
16
tak bedzie
19 kwi 18:27