matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zdarzenia
olczi:
Dla zdarzeń A,B ∊ Ω zachodzą równości : P (A/B)=
3
4
, P (B/A)=
1
2
, P(A / B)=
1
4
. Oblicz P (A ∩ B) i P (A∪B). Proszę o pomoc, jutro muszę oddać pracę, a nie mam pojęcia jak zrobić to zadanie.
19 kwi 16:18