Wykaz ze ciag jest geometryczny
Maria: Wykaz ze ciag jest geometryczny an=6*2 n−1
19 kwi 13:11
Maria: Blagam o pomoc
19 kwi 13:14
Janek191:
To jest źle zapisane
19 kwi 13:15
Janek191:
a
n = 6*2
n −1 ?
19 kwi 13:15
ZKS:
Sprawdzian masz?
19 kwi 13:16
Maria: Tak
19 kwi 13:17
Janek191:
a
n+1 = 6*2
(n +1) − 1 = 6*2
n
więc
| | 6*2n | |
an+1 : an = |
| = 21 = 2 = q − iloraz c. g. |
| | 6*2n−1 | |
19 kwi 13:18
Janek191:
To nieładnie


!
Trzeba się było nauczyć
19 kwi 13:19
Maria: Dziekuje
19 kwi 13:19
Maria: Ja jestem malarka i nie mam czasu!
19 kwi 13:20
ZKS:
Teraz to piszesz jak już podałeś odpowiedź.

Jak nauczyciel nie pilnuje to trzeba sobie
radzić.
19 kwi 13:21
19 kwi 13:21
Janek191:
@ ZKS: Jak pisałem, to jeszcze nie wiedziałem,że ma sprawdzian
19 kwi 13:22
ZKS:
W USA za ściąganie można iść do więzienia.
19 kwi 13:23
Mariusz:
Maria tak na przyszłość , nie przyznawaj się że ściągasz
Po wtóre , jeśli ktoś pyta czy ściągasz to tak naprawdę nie chce pomóc
i wtedy najlepiej tak odpisać aby się odp...
19 kwi 21:40
Mariusz:
ZKS i wpuścili cię do USA tak bez wizy , czy ty jeszcze z tych czasów co wpuszczali zdrajców
19 kwi 21:44
Metis: ZKS całkowicie inna mentalność

W PL uczeń nie patrzy na to by coś pojąć, zrozumieć , i mieć wiedzę − patrzy na to by dostać
dobrą ocenę... i mieć spokój− próbuje ją zdobyć za wszelką cenę − i ściaga.
System kar− nagród − nieskuteczny, już dawno piszą naukowcy− w PL nadal obecny...
Z takim systemem nie ma szans na poprawę sytuacji − edukacja to podstawa, potem w głowach nie
zostaje nic, bo dostało się w końcu tą dobrą ocenę więc można zapomnieć( co idealnie
potwierdza program Matura to bzdura.
Taki "uczeń" przekłada to potem na pieniądze − "wyżyłowanie u prywaciarzy" . Dzisiaj trudno
znaleźć uczciwego, niekorporacyjnego pracodawcę ,który będzie myslał o Tobie jak o drugim
człowieku, a nie o maszynce do zaraniania pięniedzy.
19 kwi 21:51
Metis: Elaborat
19 kwi 21:54