lnx=0
Adam: Jak rozwiązać równanie lnx=0? Wiem, że x=1, ale po prostu nie mam pojęcia jak to zapisać w
rozwiązaniu zadania, tak aby nikt się nie czepiał

jakieś wskazówki?
19 kwi 01:30
Adam: Czy można to po prostu zapisać jako
lnx=lne0
x=e0
x=1 ?
19 kwi 01:37
Jerzy:
Tak trzeba
19 kwi 08:10
g: Takie zadanie to już czepiactwo! Równie dobrze można by postawić zadanie ile to jest e0.
I co, wtedy każemy pisać ln e0 = 0, więc e0 = 1?
Udowadniamy jedną oczywistość poprzez drugą i na odwrót.
19 kwi 08:56