sigma>?
dejw329: Potrzebne PilNie



! Błagam
sigma
22(sigma+270)=234700
ile równa sie sigma i jak dojść do tego wyniku dalej wiadomo że
sigma
3 + 270sigma
2=234700
Ale co dalej ?
3 sty 12:45
Edek: sigma będzie wynosiła gdzieś w granicach 28,06<sigma<28,07
dokładniej możesz próbować sam,
3 sty 12:56
dejw329: No właśnie nie. Gdyż sigma przy innym równaniu :
sigma2(sigma+236)= 2347 00
równała się 29, ......
Więc przy większych liczbach będzie równać się wiecej
3 sty 13:51
Edek: nieprawda dejw my dążymy do równowagi do 234700, awięc jeżeli z lewej strony będziemy mieć
większą liczbę dodającą jak np. zamiast 236 mamy 270, wówczas analogicznie sigma musi być
mniejsze bo gdyby jescze sigma była większa to wynik wykraczałby ponad 234700
3 sty 14:04
dejw329: Ale jak ty do tego doszedłeś ? o to chodzi ... Jak obliczac sigme z takiego równania.
3 sty 15:05