matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazaenia algebraiczne
desperatka:
4
Liczbe
zapisz w postaci k+ m
3
√
4
+n
3
√
2
gdzie k,m,n∊C. Oblicz (k
m
)
n
2−
3
√
4
18 kwi 21:17
Eta:
a
3
−b
3
=(a−b)(a
2
+ab+b
2
)
4
4+2
3
√
4
+
3
√
16
4(4+2
3
√
4
+2
3
√
2
)
*
=
=
2−
3
√
4
4+2
3
√
4
+
3
√
16
8−4
=4+2
3
√
4
+2
3
√
2
k=4, m=2, n=2 to (k
m
)
n
= .............
18 kwi 21:39