3 | 1 | |||
Granica lim(x→1) ( | − | ) jest równa: | ||
1−x3 | 1−x |
3 | x2 + x + 1 | − x2 − x +2 | ||||
f(x) = | − | = | = | |||
1 − x3 | 1 − x3 | 1 − x3 |
| |||||||||||||||||
= | |||||||||||||||||
|
− 1 − 0 + 0 | ||
lim f(x) = | = 1 | |
0 − 1 |
− 3 | x2 + x + 1 | x2 + x − 2 | ||||
f(x) = | + | = | ||||
x3 − 1 | x3 − 1 | x3 − 1 |
2 x + 1 | 3 | |||
lim f(x) = lim | = | = 1 | ||
3 x2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |