matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
licealicta:
oblicz srednia artmetyczna, mediane, dominante zestawu liczb, 4,6,2,4,2,6,6,8
3 sty 12:37
M:
1 maj 15:23
Podstawy Geometrii:
2,2,4,4,6,6,6,8 −
2*2+2*4+3*6+8
38
19
a=
= U{
=
8
8
4
4+6
Mediana
=5
2
Dominanta wynosi 6
1 maj 15:47