matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje i asymptody
desperatka:
4−
3
5
Funkcja f(x)=
ma asymtpode pozioma y=q i asymptode pionowa x=p. Ile
1
2
−3x
wynosi p+q?
18 kwi 19:52
desperatka:
cos? ktos?
18 kwi 20:18
Janek191:
Napisz porządnie licznik
18 kwi 20:40
desperatka:
4−
3
5
x
18 kwi 20:44
Janek191:
?
1
p =
6
1
q =
5
18 kwi 20:52
desperatka:
skad q sie wzielo ?
18 kwi 20:55
Janek191:
4 −0,6 x
8 − 1,2 x
4
− 0,2 x
3
f(x) =
=
=
=
0,5 − 3 x
1 − 6 x
1
6
− x
1
Mianownik = 0 dla x =
6
4
1
−
x
3
5
1
lim
=
1
− x
6
5
x→
∞
18 kwi 21:06