okregi
Jack: okrag (x−3)2 + (y−2)2 = 25 przecina os OX w dwoch punktach (AB)
oblicz |A*B|
czy po prostu mam za igreka podstawic 0 ?
18 kwi 19:12
Metis:
18 kwi 19:15
Jack: ale wychodzi
(x−3)
2 = 21
x
2 − 6x + 9 − 21 = 0
x
2 − 6x − 12 = 0
| | −12 | |
A*B = x1 * x2 = |
| = − 12 |
| | 1 | |
|−12| = 12

?
18 kwi 19:16
Metis:
18 kwi 19:18
Jack: ciag dalsz...
sinx = cosx
sinx = sin(90−x)
| | π | | π | | π | |
x = |
| −x + 2k π −−>> 2x = |
| + 2kπ −−>> x = |
| + kπ |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
lub
| | π | |
x = π − |
| + x + 2kπ −−> i co tutaj sie teraz dzieje |
| | 2 | |
18 kwi 20:33
ZKS:
Równanie sprzeczne tyle.
18 kwi 20:38
Jack: k, dziena ; D
18 kwi 20:40
Jack:

part 3.
przekroj w ostroslupie prawidlowym trojkatnym plaszczyzna zawierajaca krawedz podstawy i
nachylona do plaszczyzny podstawy pod katem 45 stopni.
czy to ten przekroj? α = 45
18 kwi 21:17
Mila:
Tak.
18 kwi 21:31
Jack: czy to ze krawedz boczna jest nachylona pod katem 60stopni do plaszczyzny podstawy cos zmienia?
18 kwi 21:33