matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w postaci iloczynowej
Varost:
Zapisz w postaci iloczynowej:
1
a)
+ sin x =
2
b) sin
2
17 − sin
2
5 =
18 kwi 18:58
Metis:
a) ? b) a
2
−b
2
=(a−b)(a+b)
18 kwi 19:19
Mila:
a)
π
π
+x
6
π
−x
6
sin
+sinx=2*sin
*cos
=
6
2
2
π
x
π
x
=2*sin(
+
)*cos(
−
)
12
2
12
2
b) (sin17−sin5)*(sin17+sin5)=
17+5
17−5
17+5
17−5
=2*cos
*sin(
)*2*sin
*cos
=
2
2
2
2
2*cos(11)*sin(6)*2*sin(11)*cos(6)=sin(22)*sin(12)
18 kwi 19:27
Metis:
18 kwi 19:28
Varost:
Dziękuję
18 kwi 21:04
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick