matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrag
szarlotka:
W okrąg o promieniu R wpisano trójkąt ostrokątny równoramienny, którego podstawa ma długość R =
√
2
. Miara kąta przy podstawie trójkąta jest równa: olśnijcie mnie proszę
18 kwi 18:36
Lech Roch:
Dobrze polecenie napisane
18 kwi 18:40
Janek191:
α = β + γ
0,5 R
cos β =
= 0,5 ⇒ β = 60
o
R
więcγ = ( 180
o
− 150
o
) : 2 = 15
o
α = 75
o
18 kwi 18:45