matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zawikłane
Karl:
Rozwiąż równanie:
3x−1
3+x
a) 3{x−
−[1−2(x−
)]}=5x−2
4
5
(0,5)
−10
x+(
√
2
)
16
]*4
3
b)
=16
4
*x tu w mianowniku jest 8 podniesione do
−2
8
3
2
potęgi −
3
18 kwi 18:30
Janek191:
0,5
−10
= 2
10
8
−
2
3
= (2
3
)
−
2
3
= 2
−2
18 kwi 18:37