asymptoty funkcji
Karolina: Dziedzina i asymptoty funkcji
18 kwi 13:48
Jerzy:
| | 1 | |
f(x) = |
| + 1 ....a teraz ? |
| | x − 1 | |
18 kwi 13:50
Karolina: As. Pionowe
| | x | | 1 | |
Lim x−>1+ |
| =[ |
| ] =+NIESKONCZONOSC |
| | x−1 | | 0 | |
| | x | | 1 | |
Lim x−>1− |
| = [ |
| ] = +nieskonczonosc |
| | x−1 | | 0 | |
18 kwi 14:14
Karolina: Tak?
18 kwi 14:14
Karolina: A przeciecie z osią ox i oy to bedzie (0,0)?
18 kwi 14:15
Karolina: ?
18 kwi 14:21
Jerzy:
| | 1 | |
Narysuj |
| .. przesuń o 1 w prawo i o 1 do góry |
| | x | |
18 kwi 14:23
Karolina: No i dalej mie wiem
18 kwi 14:50
Jerzy:
Asymptota pionowa i pozioma przesuwają się tak samo jak wykres
18 kwi 14:54
Karolina: Ok, ale to dobrze zrobilam czy zle?
18 kwi 19:54
Karolina: .
18 kwi 22:12
Jerzy:
Pionowa x= 1, pozioma y = 1
18 kwi 22:43