matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dowodzenie
Michał:
2
Wykaz że jeśli x > 0 to x
2
+
≥ 3
x
18 kwi 12:38
Eta:
2
2
x>0 , x
2
+
≥3 ⇔ (x−1)
2
(1+
)≥0
x
x
i dodaj odpowiedni komentarz ........
18 kwi 12:46
jc:
a+b+c
≥ (abc)
1/3
3
a = x
2
, b=c=1/x
18 kwi 12:46
Eta:
18 kwi 12:51