matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
elipsa
Frost:
Wyznacz środek i osie elipsy o równaniu x
2
−4x+4y
2
=0 Przekształciłem do równania
(x−2)
2
+y
2
=1
4
co dalej?
18 kwi 11:04
Janek191:
(x −2)
2
(y − 0)
2
+
= 1
2
2
1
2
Jest to równanie elipsy o a = 2 i b = 1 przesuniętej o wektor [ 2,0]
18 kwi 12:55