x | ||
1 − cos(x) = 2sin2( | ) | |
2 |
x | x | |||
sin(x) = 2sin( | )cos( | ) | ||
2 | 2 |
x |
|
| ||||||||||||||||||||||
tg | = | * | = | |||||||||||||||||||||
2 |
|
|
2sin2 | 1−cosx | ||||||||||||||||||
= | = | =P | |||||||||||||||||
| sinx |
x | x | |||
W liczniku ma byc : sin2 | zgubiłam | . | ||
2 | 2 |
|
| x | ||||||||||||||||||||||||||||
P= | = | =tg | =L | |||||||||||||||||||||||||||
|
| 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |