matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z góry dzieki
mja:
Rozwiąż równanie. 6−|4−x|=|2−3x| Wynik ma wyjść xε{0,2} Proszę o pomoc
17 kwi 19:47
zef:
No to na przedziały
17 kwi 20:11
mja:
1.xε(−
∞
,2/3) 6−4−x=2−3x x=0 2.xε<2/3,4> x=1 3.xε(4,+
∞
) x=6 tak mi wyszlo nie wiem gdzie jest blad
17 kwi 20:17
Eta:
17 kwi 20:27
mja:
dziekuje
17 kwi 20:32