..
hmm: Uzasadnij ze ciąg jest ciągiem geometrycznym gdy jego wzór na n−ty wyraz ma postać :
3 sty 10:43
jo: | | an+1 | |
Ciąg jest ciągiem geometrycznym gdy |
| = q |
| | an | |
| | (−1)(n+1)+1 | | (−1)n+2 | |
czyli trzeba wyznaczyć an+1 = |
| = |
| |
| | 3n+1 | | 3n+1 | |
| | an+1 | | | | 1 | |
zatem |
| = |
| = − |
| = q |
| | an | | | | 3 | |
3 sty 12:02
hmm: Dzięki jo
3 sty 14:21
artureczekfm: Uzasadnij ze ciąg jest ciągiem geometrycznym gdy jego wzór na n−ty wyraz ma postać :
an=−2(−5/2) n
11 wrz 17:48
artureczekfm: Sprawdz czy ciąg (an) określony podanym wzorem jest arytmetyczny.Jeśli tak,to określ jego
monotoniczność,gdy:
an=−5
11 wrz 17:55
artureczekfm:
11 wrz 17:56
artureczekfm:
11 wrz 20:20
sa:
26 wrz 20:40