k
glax: | | π | |
wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=sinx+cos(x− |
| ), gdzie x∊R. |
| | 3 | |
17 kwi 15:26
glax: | | π | | π | |
f(x)=cos( |
| −x)+cos(x− |
| ) |
| | 2 | | 3 | |
17 kwi 15:32
17 kwi 15:34
glax: i co dalej?
17 kwi 15:39
glax: up
17 kwi 15:49
Mila:
| | π | | 5π | |
f(x)=2*cos |
| *cos( |
| −x) |
| | 12 | | 12 | |
Teraz oblicz :
| | π | |
cos |
| =cos(45o−30o)=......? |
| | 12 | |
17 kwi 15:49
Jerzy:
Poprawić zapis 15:34
17 kwi 15:49
Jerzy:
Dostaniesz: f(x) = A*cosb i zbiór wartości: [−A, A]
17 kwi 15:56
17 kwi 16:01
glax: up
17 kwi 16:10
glax: up
17 kwi 16:15
glax: Jerzy pomożesz
17 kwi 16:15
Mila:
Przecież podałam 15:49 co masz zrobić, jak nie umiesz to napisz,
"up" nie oznacza dla mnie żadnej informacji.
17 kwi 16:17
glax: Milu pomożesz
17 kwi 16:29
Mila:
Oczywiście, ale dlaczego nie obliczasz cos15o wg podanego wzoru:
17 kwi 16:32
17 kwi 16:34
17 kwi 16:34
Mila:
cos(15
o)=cos(45
o−30
o)=
=cos45*cos30+sin45*sin30=
| √2 | | √3 | | √2 | | 1 | | √6 | | √2 | | √6+√2 | |
| * |
| + |
| * |
| = |
| + |
| = |
| |
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 4 | | 4 | | 4 | |
| | √6+√2 | | 5π | |
f(x)=2* |
| *cos( |
| −x) |
| | 4 | | 12 | |
| | √6+√2 | | 5π | |
f(x)= |
| *cos( |
| −x) |
| | 2 | | 12 | |
| | 5π | | √6+√2 | |
−1≤cos( |
| −x)≤1 /* |
| ⇔ |
| | 12 | | 2 | |
| −(√6+√2) | | √6+√2 | | 5π | | √6+√2 | |
| ≤ |
| *cos( |
| −x)≤ |
| |
| 2 | | 2 | | 12 | | 2 | |
| | −(√6+√2) | | (√6+√2) | |
Zwf=< |
| , |
| > |
| | 2 | | 2 | |
17 kwi 16:56
glax: ZWf według odpowiedzi to <−√3,√3>
17 kwi 17:03
Mila:
To może sprawdź treść z 15:56 i odpowiedź.
Funkcja taka :
ma
Zw=<−
√3,
√3>
17 kwi 17:12
glax: treść jest dobra, może odpowiedź jest zła
17 kwi 17:15
Mila:
To zrób zadanie z 17:12
Utrwalisz wiadomości.
17 kwi 17:16
glax: | | −(√6+√2) | | (√6+√2) | |
Milu nie powinno być ZWf= < |
| , |
| > |
| | 4 | | 4 | |
17 kwi 17:17
glax:
| | π | | π | |
f(x)=2cos(x+ |
| )*cos |
| |
| | 6 | | 6 | |
17 kwi 17:23
glax: ZWf = <−√3,√3>
17 kwi 17:24
Mila:
No i dobrze.

Czy już wszystko jasne?
17 kwi 18:18
17 kwi 21:20
Mila:
17 kwi 21:49