matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Średnia ważona
Pepe:
Średnia ważona dla danych z tabeli wynosi: a) 2.3 b) 5,8 c) 5,75 d)14,5
3 sty 01:40
Pepe:
wyszło mi:
2*4+5+6+8*3
43
Sr
w
=
=
= 6.142
2+1+1+3
7
3 sty 02:01
Eta:
Ok
tak wychodzi 6,142
3 sty 03:12
Eta:
I też nie masz takiej w arkuszu
3 sty 03:13