równie wykładnicze z logarytmem w potędze
Kornelia : Potrzebuję obliczyć równanie
9=alog(2)(3)
nie mam zupełnie pomysłu jak to rozwiązać, ktoś coś?....
W potędze jest logarytm o podstawie 2 z 3
16 kwi 20:51
olekturbo: 27
16 kwi 20:51
5-latek : Olek . Nie piszsemy bzdur
Gdzie jest niewiadoma skoro to równanie ?
16 kwi 20:59
yht:
9=alog234
2log29 = alog23
spróbuj dalej sama
16 kwi 20:59
Tadeusz:
a może 4
16 kwi 20:59
olekturbo: jest "a"
16 kwi 21:00
yht:
oczywiście bez tej 4 miało byc w 1−wszej linijce
16 kwi 21:00
olekturbo: Boze nie 27

przepraszam
16 kwi 21:01
5-latek : No tak jest
a
16 kwi 21:02
Eta:
? ?
a=4
16 kwi 21:04
Kornelia : dzięki wszystkim
16 kwi 21:07
w koło wojtek: poczebowała i ma
17 kwi 07:22