Jednokładność
Ewka: Hejka, może mi ktoś wytłumaczyć jak w jednokładności obliczeniowo uwzględnić środek?
Np mamy Punkt A(x,y) w jednokładności w punkcie B(x,y) i skali=k więc A' ma współrzędne?
16 kwi 20:46
olekturbo: S(a,b)
O(x,y)
skala = k
S'O = k * SO
16 kwi 20:48
olekturbo: to wektory
16 kwi 20:48
Ewka: Ok, zrozumiałam tzn narysowałam to sobie i wyszło. Po prostu myślałam że istnieje jakiś wzór
którym można to policzyć szybciej tj. bez rysunku
16 kwi 22:18
w koło wojtek: Zawsze można rysować w wyobraźni.
17 kwi 07:12