matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Aksjomat, zadania otwarte - Liczby rzeczywiste
szukam odpowiedzi;_;:
Hej, mam problem z tym zadaniem, znalazła by się jakaś dobra duszyczka, która by je omówiła?
4
√
3
1
1
−
*
2
4
√
3
+1
2
√
3
+1
16 kwi 18:01
szukam odpowiedzi;_;:
nikt?
16 kwi 18:40
Przemysław:
Napisz polecenie, to może ktoś pomoże
16 kwi 18:52
Eta:
(
4
√
3
+1)(
4
√
3
−1)= (
4
√
3
)
2
−1 =
√
3
−1
4
√
3
4
√
3
−1
1
L=
−
*
=
2
(
4
√
3
+1)*(
4
√
3
−1)
√
3
+1
4
√
3
4
√
3
−1
4
√
3
4
√
3
−1
=
−
=
−
=
2
(
√
3
−1)(
√
3
+1)
2
3−1
4
√
3
4
√
3
−1
4
√
3
−
4
√
3
+1
1
=
−
=
=
2
2
2
2
16 kwi 19:31
szukam odpowiedzi;_;:
Dziękuję ślicznie
16 kwi 20:52
Eta:
Na zdrowie
16 kwi 20:56