Potrzebuję pomocy z trygonometrią 2-2cos2x
Kasia: Mam problem bo nie mam zielonego pokęcoa co zrobić z tym minusem, doziękuję za wszelką pomoc
f(x)=2−2cos2x
16 kwi 17:27
ZKS:
Fantastyczna treść zadania.
16 kwi 17:38
Kasia: Przepraszam
Trzeba narysować wykres tej funkcji.
Czy chodzi tutaj o to że przerzucamy wykres 2cos2x na drugą stronę osi OX?
Np punkt (−π/2,2) na (−π/2,−2)?
Bo nie wiem czy dobrze myślę
16 kwi 17:50
piegus:

1/
y=2cos(2x)
2/ S(OX) ⇒
y=−2cos(2x)
3/ T
u[0,2]⇒
y= −2cos(2x) +2
16 kwi 17:57
Kasia: Dziękuje za pomoc
17 kwi 09:40