matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mat
hegel:
Boki trójkąta ABC mają długości |AB|=6,|BC|=10,|AC|=12. Oblicz tangens tego z kątów trójkąta ABC, który ma najmniejszą miarę.
16 kwi 16:18
Aga1.:
Z twierdzenia cosinusów obliczyć cosα, z jeedynki trygonometrycznej sinα,
sinα
a tgα=
cosα
18 kwi 23:42