Udowodnij tożsamość trygonometryczną
Maiki: cos x sin2x + cos3 x = cos x
16 kwi 15:47
Xianggong:
Według mnie to nie będzie tożsamością
8 maj 12:03
Mila:
tożsamością jest:
cos(x )*sin2(x )+ cos3 (x )= cos (x)
8 maj 15:58
Pingpong:
| | 1 | | 1 | |
dla x = 45o: cos45o = |
| , sin90o = 1, cos135o = − |
| |
| | √2 | | √2 | |
8 maj 21:20
Mariusz:
"tożsamością jest:..."
Może po prostu zapomniał znaku ^
22 maj 11:58
Mariusz:
cos(x)*sin2(x) + cos3(x) = cos(x)
cos(x)*sin2(x) + cos(x)*cos2(x) = cos(x)
cos(x)(sin2(x) + cos2(x)) = cos(x)
cos(x) * 1 = cos(x)
cos(x) = cos(x)
22 maj 12:48