funkcja
Natalia866: Dane są funkcje f(x)=4x−8 i g(x)=−4x−8
czy to będzie tak?
4x−8=0
4x=8 /:4
x=2
g(x)=−4x−8
−4x−8=0
−4x=8 /:(−4)
x=2
Czy g powinnam oznaczyc na osi y ?
16 kwi 15:13
Jerzy:
A jakie polecenie ?
16 kwi 15:14
Natalia866: Dane są funkcje f(x)=4x−8 i g(x)=−4−8. Które stwierdzenie nie jest prawdziwe?
A. Miejsce zerowe tych funkcji są liczbami przeciwnymi
B. Wykresy tych funkcji sa prostymi prostopadłymi
C. Wykresy obu funkcji przecinają oś OY w tym samym punkcie
D. Jedna z tych funkcji jest rosnąca, a druga malejąca
16 kwi 15:18