proste
kasiula:

na rysunku obok proste ABiCD sa rownoległe oraz podane sa dlugosci odcinkow AB ,AO, BO i OC
odcinek CD ma długosc:
A:3,2
B:4,8
C: 3
D:4
2 sty 22:41
rozalia: odp. B
AOOD = BOOC
12OD =104
OD= 12 *410
OD=4810
OD=4,8
2 sty 23:03
rozalia: Przepraszam ,obliczono pomyłkowo inny odcinek
2 sty 23:05
Godzio: rozalia pomyłka, szukany odcinek to CD

popraw
2 sty 23:06
zet:
ΔABO ~ΔODC
| | IABI | | IBOI | |
to: |
| = |
|
|
| | ICDI | | IOCI | |
odp: A)
2 sty 23:07
rozalia: OCCD=OBAB
4CD = 108
CD= 4*810
CD=3210
CD= 3,2
czyli odpowiedź A
2 sty 23:28
kasiula: dzieki
2 sty 23:28