matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagla czy nie?
XyZ:
x
2
−9
F(x)=
dla x∊R−{−1,1}
1−x
2
I F(x)=1 dla x∊{−1,1} Czy ta funkcja jest ciągła?
16 kwi 14:10
Jerzy:
Liczysz granice w x =1 i x =−1
16 kwi 14:15
Jack:
oraz funkcje od (−1) i od (1)
16 kwi 15:48