matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkat 30 60 90
Qubus:
Kat ABC 30 st \kat BAC 30 st Kat BCA 120st jakiej długosci beda ramiona
16 kwi 11:31
Janek191:
4
cos I ∡ B I =
= cos 30
o
c
4
√
3
=
⇒
√
3
c = 4*2 = 8
c
2
8
8
√
3
c =
=
√
3
3
===========
16 kwi 11:35