prawdopodob
jimmy: W urnie umieszczono kule biale,czarne,zielone,niebieskie, po 3 kazdego koloru. Z urny losujemy
4 kule, oblicz prawdopodobienstwo, tego ze wsrod wylosowanych kul
a) nie bedzie kul bialych
b)beda kule kazdego koloru
szczegolnie prosze o pomoc co do a)
16 kwi 10:14
jimmy: bede juz zrobilem, ale a) mi nie wychodzi
16 kwi 10:16
jimmy: b) juz zrobilem*
16 kwi 10:16
jimmy:
16 kwi 11:10
Janek191:
a)
b)
| | 12 ! | | 9*10*11*12 | |
I Ω I = |
| = |
| = 495 |
| | 4 ! *8 ! | | 1*2*3*4 | |
16 kwi 11:49
16 kwi 11:50
16 kwi 11:52
jimmy: wow, dzieki, nie myslalem, ze a) mozna zrobic tak prosto
ja sie meczylem probojac wyznaczc |A'| ..
16 kwi 15:32