funkcja
kaka: | | |x−3| | |
Jak narysować wykres funkcji f(x)= |
| ? |
| | x+1 | |
Próbowałem podzielić na x≥3 i x<3
| | 4 | | 4 | |
potem przekształciłem na f(x)= 1 − |
| i f(x)= −1 + |
| |
| | x+1 | | x+1 | |
15 kwi 22:55
:):

Dobrze ... teraz narysuj te wykresy
dziedzina : x≠ −1
1/
niebieski ( tylko dla x≥3 ( zaznacz jako czerwony
2/
zielony ( tylko dla x<3 ( zaznacz jako czewony
| | |x−3| | |
czerwony wykres jest wykresem f(x)= |
| |
| | x+1 | |
15 kwi 23:16
kaka: tylko nadal nie wiem jak to narysować krok po kroku
| | −4 | | 4 | |
Najpierw rysuje f(x)= |
| i f(x)= |
| |
| | x | | x | |
Później przesuwam o wektor [−1,1] pierwszy wykres i [−1,−1] drugi wykres
co wtedy dzieje się pomiędzy argumentami 2 i 3?
Bo nie wiem czy nadal rysować zgodnie z początkową dziedziną czy jak przesuwam o wektor fukcje
to dziedzina też się przesuwa
16 kwi 11:19
kaka: ?
16 kwi 13:37
kaka: ?
16 kwi 22:30
Mila:
Dziedzina przesuwa się.
11 paź 21:46
kaka: Wypełnic zeznanie podatkowe za 2015 uwzgledniając podane koszty przychòd 57752,07, koszt
uzyskania 11335,dochòd 56417,07 wysokośc zaliczki na podatek 4418 wysokośc składki na
ubezpieczenie społeczne 7765,20wysokośc składek na ubezpieczenie zdrowotne pit 37 bez
dochodowych odliczeń
14 gru 17:55