Powierzchnia boczna stożka po rozwinięciu jest półkolem o polu 18π.Wysokość tego
Rudolf: Powierzchnia boczna stożka po rozwinięciu jest półkolem o polu 18π.Wysokość tego stożka
jest równa ? Czy ktoś mi pomoże to rozpisać ? Dzięki z z góry.
15 kwi 22:35
mm:
| 1 | | 1 | |
| P(koła) =8π ⇒ |
| πl2=8π ⇒ l2=16 ⇒ l=4 |
| 2 | | 2 | |
i P
b=8π ⇒πrl=8π ⇒ 4r=8 ⇒ r=2 , H=
√l2−r2=
√12=2
√3
15 kwi 22:55
Rudolf: Wyszlo 3 pierwiastki z 3 z odpowiedzi
16 kwi 07:36
dero2005:
| 1 | | 1 | |
| P(koła) = 18π ⇒ |
| πl2 = 18π ⇒ l2 = 36 ⇒ l = 6 |
| 2 | | 2 | |
i P
b = 18π ⇒ πrl = 18π ⇒ 6r = 18 ⇒ r = 3 H =
√l2 − r2 = 3
√3
16 kwi 13:26